Vilket filler är bäst?

Många undrar vad är skillnaden mellan de olika fillers märkena? Vilken är bäst? Vilken passar just dig? Vilket filler som är bäst i läppar? I detta inlägget kommer ni få reda på vad skillnaden är. Jag kommer jämföra mina 3 mest använda fillers som jag jobbar med. Alla fillers är hyaloronsyra baserade. Och det vanligaste ämnet som används i fillers i Sverige. De är inte permanenta utan bryts successivt ner av kroppen.

Det finns flera varumärken på marknaden. Exempel är Revolax, Juvederm, Juves, och Stylage. Varje tillverkare har sin metod att framställa sin produkt. Själva hyaluronsyran säljs i ett pulver som sedan genomgår bearbetning för att bli det färdiga fillers. Det är tillverkarnas metoder som avgör hur fillern fungerar.

Det som skiljer är hur mycket vatten de drar till sig, hur fort de bryts ner, hur väl de behåller sin form. Så det är skillnad mellan olika tillverkare och mellan en tillverkares olika produkter.

 

 

REVOLAX ™ innehåller bedövningen lidokain, och är biologiskt nedbrytbart, icke djurbaserat, kristallklart tvärbundet fyllmedel med hög viskoelasticitet.

Revolax är Sydkoreanskt och funnits sen 2012. Den tillverkas med en unik banbrytande crosslinking-teknik för att skapa omedelbar och långvarig volym, samt gör att det bryts ner jämnt och med en naturlig finish. Du kan förvänta dig de högkvalitativa sydkoreanska standarderna inom alla delar av tillverkningsprocessen och själva produkten. Något som förstärks av ISO1509001 + ISO15013485: 2012.

Revolax fungerar genom att öka volym i ansiktsvävnad för att få ett ungdomligt utseende. De används för att behandla djupa rynkor som nasolabialveck, marionetter eller för volym i kinder, haka och läppar.

Revolax är tillgängligt i 1.1ml. Och varaktigheten är 12-18 månader. Däremot håller de ca 6 månader i läppar som med alla fillers i läpparna, då man rör på munnen mest.

Fördelar:
+ Billigare än konkurrenter fast bra kvalité.
+ Innehåller bedövning i sprutan. Vilket en del upplever behagligare.
Lidokain tycks minska erytem, blåmärken och svullnad, vilket kan bero på lidokainens antihistaminegenskaper.
+ Mjukt filler och naturligt resultat.

Nackdelar:
– Innehåller bedövning i sprutan så blir mindre fillersprodukt än om man kör utan bedövning i sprutan.
– Går inte att använda Revolax om man reagerat på lokalbedövning tidigare.
– Vissa blir väldigt svullna första veckan som en reaktion på bedövningen.

Juves Laboratoires grundades i Paris år 2015. Juves skapar högkvalitativa produkter i enlighet med höga säkerhetsstandarder. Juves produkter är för konsumenten som vill ha bäst kvalité och resultat. Och rekommenderas starkt av mig för ALLA klienter.

Juves FigurHA linje är en komplett utbud av olika hyaluronsyraprodukter. De uppfyller förväntningarna hos utövare och patienternas förväntningar, som är villiga att få behandlingar med högsta kvalitet, men med utmärkt valuta för pengarna.
FigurHA är bildat med Hybrid MobiTM-teknik, vilket är tredje generationens fillers och senaste tekniken. Med hög kvalitet och långvarig effekt. Produkterna är helt biologiskt nedbrytbara och biokompatibla.

Juves används för fyllning av rynkor som nasolabialveck, marionetter eller för ansikts konturering och volymåterställning i kinder, haka och läppar för att ge ett mer ungdomligt utseende av ansiktet.

FigurHA är en steril, icke cytotoxisk gel, av icke-animaliskt ursprung. FigurHA är inte allergiframkallande, och kräver inte allergitestning före behandling. Risken för biverkningar eller inflammation är begränsad på grund av den unika processen med rening, syreavlägsning och sterilisering.

FigurHA produceras på strikta villkor, i överensstämmelse med internationella standarder ISO9001 & ISO13485, GMP-standarder och är CE-certifierad. Gelén görs i ett sterilt rum, enligt ISO 14644 och biokompatibilitetsbedömning av produkten överensstämmer med ISO 10933-föreskrifterna.

Juves FigurHA är tillgängligt i 1,25ml. Och har längst varaktighet av alla fillers. Hållbarheten är 2 månader längre än hos konkurrenterna, tack vare den Hybrid MobyTM-tekniken får vi en produkt med hög tvärbindning, vilket innebär att resorptionstiden för hyaluronsyramolekyler är mycket lång. Hållbarhet 14-20 månader. Ca 8 mån i läppar.

 

Fördelar:

+ Bäst hållbarhet. Tack vare Hybrid MobyTM-tekniken får vi en produkt med hög tvärbindning, vilket innebär att resorptionstiden för hyaluronsyramolekyler är mycket lång.
+ Mindre biverkningar. Monofasisk gel som är 100% tvärbunden och är en jämn gel som minskar biverkningarna, såsom svullnad och Tyndall-effekten, BDDE kvar i slutprodukten är mindre än 2 ppm.
+ 25% mer material. För att kompensera för volymförlusten i början finns det 1,25ml filler per spruta.
+ Utan lidokain (bedövning), Det är 100% filler produkt i sprutan. Mindre svullnad. Vilket gör att denna produkt är lämplig för ALLA.
+ Hög elasticitet; gör den lätt att injicera och det integreras enhetligt i hudvävnaden, för optimal modellering och justering. Går att forma materialet till önskad form i vävnaden. Ger inte klumpar och går att applicera ytligt utan att det syns var man lagt fillern. (t.ex med juvaderm/stylage kan det bli som maskar/klumpar under huden).
+ Det är CE-certifierat, samt produceras under strikta villkor enligt ISO9001 och ISO13485 standarder.

Nackdelar:

Kan inte komma på nackdelar. Det enda är att det inte är lika känt än i Sverige som i resterande Europa. Då det kom för några veckor sen hit. Fast det funnits på marknaden i Europa sen 2015. Det har blivit stort under 2019 i Sverige och alla seriösa salonger har tagit in den. Ni kommer se allt mer av denna produkten framöver.

 

Stylage av Laboratoires Vivacy grundades 2007 i La Ravoire i Frankrike. Och är en av de snabbast växande fillern i Sverige.

Stylage består av hyaluronsyra; ett kroppseget icke-animalisk, ej permanent ämne. Stylage är den senaste patenterade hudfillern och är känt för sin unika IPN-teknologi. Stylage innehåller också en naturlig antioxidant som minskar svullnad och rodnad efter behandling. Antioxidanten Mannitol resulterar i mindre svullnad och rodnad. Dessutom bryts fillern långsammare ned i huden, än tidigare (juvaderm).

Den används till att fylla ut fina linjer och djupare veck, samt för ökad volym i t.ex. kinder, käklinje, haka och läppar.
Stylage tillverkas i 1ml. Hållbarheten är 9-12 månader.

Hyaluronsyran som används i Stylage för att fylla ut rynkor och skapa volym, är ren och syntetiskt framställd. Ett kroppseget ämne som också existerar i vår kropp inklusive hud. Med åren bildar dock kroppen både lägre halter hyaluronsyra samt kollagen och huden mister därmed sin elasticitet. Man injicerar därför Stylage i hudens rynkor och fåror för att återskapa den förlorade volymen samt för att återerövra sitt naturliga och ungdomliga utseende.

Stylage är en modernare och bättre version utav juvaderm, och blir inte klumpig som juvaderm.

 

Fördelar:

 + Blir fylligare och tydligare effekt. Då det är ett hårdare filler för konturer.
+ Stort utbud av fillers. Så det passar alla delar i ansiktet.

 

Nackdelar:
– Hårdare filler,
som inte ger lika naturligt resultat som med Juves eller Revolax.
– Är svårare att jobba med då den är mer trögflytande. Fler stick.
– Går inte att applicera ytligt.

@fillers.sthlm på instagram. Läppförstorning med Revolax.

Min slutsats är att för läppar kan man använda Revolax deep ifall man vill testa fillers och inte är allergisk mot lokalbedövning. Vill man ha den bästa resultatet och kvalitén med längst hållbarhet bör man ha Juves initio i läpparna! Det håller 2 månader längre, går att forma i läppen och kan placeras ytligt utan klumpar. Det ger en finare form och går att användas av ALLA. Dessutom får man 1,25ml i en spruta! Juves är det självklara valet i läppar enligt mig.

I övriga ansiktet som kinder, käkben och haka är det inte lika viktigt att sprutan är utan lidokain. Med Juves volumo får man 1,25ml/spruta, så då behöver man inte köpa lika många sprutor och får mer valuta för pengarna. Är man sugen på att testa på funkar även Revolax SubQ väldigt bra! Även Stylage som är hårt material och bra på att efterlikna benstrukturen funkar bra.

Man ska inte blanda olika märken inom 6 veckor i samma område eller närområdet! Då uppstår klumpar.

Mängden produkt man ska ha varierar på område, men även åldern och hur mycket volymförlust man har. I läppar använder man minst 1ml. Då sprutorna tillverkas i 1ml/1.1ml/1.25ml kan man alltså inte köpa 0,5ml. De som erbjuder det delar spruta med andra kunder och sprider blodsmitta, vilket är olagligt. Istället kan man dela upp sprutan på samma kund vid samma tillfälle och sätta det som blir över i veck, haka eller käken. Annars slängs produkten då det inte går att spara.

I kindben rekommenderas minst 2ml på vardera sida för att få en märkbar skillnad. Då kan man välja 3 paket (3,75ml) juves eller revolax 4 paket 4,4ml i ett paketpris. I hakan rekommenderas minst 2ml. Läppar minst 1ml, samt rekommenderas återbesök inom 4-8 veckor efter första besöket. Och därefter vid behov.

Här kan du se prislista och lediga tider.

 

16 Kommentarer

 1. Katta
  12/06/2023 / 09:43

  Håller med dig Lina. Proceduren är inte billigt och vi har stora förväntningar av det som vi lägger på massa pengar. Den ska inte försvinna snabbt. Min filler försvar efter 6 mån. Den var bara mundering och mindre. Nu vet jag inte riktigt vilken ska jag ha. Jag har skadat mina läppar efter bilolyckan och det bara filler som kan ordna fint utseende.

 2. Maya
  22/10/2022 / 02:14

  Hej. Jag har tidigare testat stylage xl och det blev väldigt klumpigt i mina läppar. Fick gå tillbaka efter två veckor för att tömma men gick inte heller att tömma på en gång utan jag fick upprepa mina besök var tredje månad ungefär 3 gånger. Till slut tömdes det en hel del men tappade mycket färg & struktur i mina läppar. Sedan har jag testat revolax ett år senare och känner att den bryts ner av min kropp väldigt fort. Känns som att jag inte behandlat läpparna alls redan efter en vecka, testat revolax två gånger men det blir precis likadant. Nu är frågan om jag ska testa vanlig stylage och inte xl eftersom den höll mycket bättre trots att den blev klumpig men är extremt rädd att det ska bli massa klumpar igen. Sen vill jag göra hakan men vet inte vilken filler jag bör ha där då jag är rädd att revolax ska försvinna och stylage ska bli klumpig. Tips och råd tack!!

 3. Nattis
  26/05/2021 / 10:16

  Jag gjorde stylage med lidokain i läpparna och sur rynkorna det försvann efter 2månader så gjorde jag 2ml stylage i läpparna och det försvann nästan allt på några veckor gick tbx gjorde två ml till i läpparna och det försvann oxå efter några månader från läpparna men inte från sur rynkorna jag gick till samma salong och samma människa som gjorde detta på mig då visste jag inte att det fanns andra fillest man kunde fylla läpparna med så jag tycker att hon som gjorde fillers på mig kunde ha tala om att min kropp stötte bort det från mina läppar och erbjudit mig nån annan fillers nä hon bara fyllde på och jag betalade ju väldigt dyra pengar för det oxå så gör inte samma misstag som mig ändra fillers direkt om inte den ena fungerar vill verkligen varna för detta

 4. Ronak
  27/09/2020 / 22:29

  Hej!
  Om man har stylage i läpparna och vill ändra till Juves, måste man då tömma läpparna helt eller kan man köra på juves direkt?
  Mvh

 5. camilla
  10/08/2020 / 20:05

  Hej. Jag undrar om man kan använda filler för att fylla tomheten i kinderna och då menar jag inte kindben. Jag har förlorat volym pga viktnedgång och har typ som stora veck mellan kindbenet och nasobialaveck.

 6. 08/03/2020 / 00:27

  Hej om du är legitimerade sjuksköterskor jobba med Stylage Sveriges mest såna filler mjuk och hållbar i en klass för sig. Www. Stylage.se

  • lindarainio.com
   Författare
   08/03/2020 / 19:17

   Stylage är ju stenhårt, och ser inte alls naturligt ut. Sen sitter det i 8år fast de ska hålla 6månader. Skitprodukt.

   • Sunita
    17/02/2021 / 16:23

    Hej,

    Vad har du för erfarenhet om Revolax och juvederm? Hade revolax sub-q injekterad på mina kindben. Men är lite orolig för att det skulle vara dålig produkt för att det inte är FDA-godkänd.

   • Vivvi
    01/08/2020 / 09:48

    Hej.

    Har du testats stylage? Isåfall på vilket område i ansiktet? Frågar då jag tänkte lägga fillers i kinderna då jag förlotat volym. Är stylage ett bra alternativ för detta?

    Mvh

 7. Zrian
  03/03/2020 / 19:38

  Hej
  jag är en person som fillers försvinner från min kropp, jag har använd Stylage XL i några år me blev inte nöjd, sen provade jag Revolax supQ, lite bättre resultat än Stylage XL, men inte nöjd heller… kan ni hjälpaom vad ska jag göra?
  jag har använd Decoria, Juviderm innan så de försvann dagen efter.
  mvh
  Zrian

  • Lina
   26/09/2022 / 19:10

   Hej! Har samma problem, har lagt ut 1000 tals kronor och det försvinner på nån vecka!! Så den som skriver sök hjälp hos psykologen bör kanske inte yttra sig alls??? Undrar oxå vad jag kan använda som filler se om sitter!!!! Tack för mig Lina

  • lindarainio.com
   Författare
   08/03/2020 / 19:18

   Låter som du har en förvrängd bild av dig själv, och blivit storleksblind. Då fillers inte försvinner dagen efter.

 8. 19/02/2020 / 00:53

  Jag menar bästa som ger resultat

 9. 19/02/2020 / 00:52

  Hej jag undrar vilket är bästa av dom till käklinjer och kinder läppar nästa som ger resultat och man ser smal ut i ansiktet

 10. Sally
  17/11/2019 / 19:30

  Hej! Jag undrar vart man köper Juves ifrån om man är en injektionsbehandlare? Verkar inte finnas hos svenska återförsäljare av injektioner.

  Med vänlig hälsning, Sally

  • A.B
   12/01/2020 / 10:38

   Det kommer att komma inom kort! Just nu säljer bara juvesnordic i stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *