Fransförlängning

VAD ÄR VOLYMFRANSAR?

Volymfransar är en teknik inom ögonfransförlängning. Volymfransar som också kallas Russian Volume eller 3D-volym fransar innebär att man applicerar ett knippe med flera fransar per naturlig ögonfrans för att förlänga fransarna. Volymfransar är den senaste tekniken inom fransförlängning. Med denna metod blir det möjligt att använda upp till 200-800 stycken fransar per öga.

Faktum är att ett volymfransar väger mindre än en singelfransar. Volym fransarna har en diameter på bara 0,03-0,07mm. Till skillnad från singelfransar som är 0,15-0,20mm i diameter.

Volymfransar är perfekt för de med glesa ögonfransar eller för den ultimata volymen och fluffigheten. Denna metod ger intensiv effekt utan ett ”tungt” utseende, det kommer inte att överbelasta eller skada dina naturliga fransar. De appliceras genom att isolera den naturliga ögonfransen, så lägger man på upp till 6 st silkesfransar per naturlig frans för volym och upp till 15 st för mega volymfransar.

Ögonfransförlängningar är semi-permanenta och hållbarheten beror även mycket på eftervården hemma. Om du sköter dina fransar bra kan de hålla upp till 4 veckor. Franslimmet är vattenfast vilket är perfekt om man vill slippa smink eller snabba på morgonrutinen. Emellanåt krävs en påfyllning varje 2-4 vecka. Behandlingen tar ca 2 timmar beroende på hur många naturliga fransar man har. En påfyllning går snabbare än nytt sett. Vill man ta bort ögonfransförlängningen bör man gå till en professionell för borttagning. Jag använder som standard d böj fransar så fransarna får ett bra lyft och böj som håller, och fransförlängningens längd går att välja mellan 9-14mm.

SINGELFRANSAR

VAD ÄR SINGELFRANSAR?

Fransförlängning med singel metoden innebär att en lösfrans appliceras per naturlig frans. Singelfransar ger dig möjligheten att kunna välja böj på fransarna som håller, istället för att krångla med ögonfransböjare som kan skada dina fransar.

Det ger ett naturligt resultat, ungefär som om man hade maskara. Så det rekommenderas för dig som inte använder smink eller kör en naturligare sminkning till vardags. Även om du har väldigt många naturliga fransar kan det räcka med singelfransar för att få intensivt resultat.

Har man glesa fransar rekommenderas istället volymfransar eller en mix av volym och singel för att fylla i glappen. Singelfransarna kommer följa riktningen av den naturliga fransen, ifall man har krulliga ögonfransar, eller om de växer innåt eller utåt rekommenderar jag volymfransar, då man med volymfransar kan ändra riktningen. Detta kommer jag se på konsultationen innan behandlingen.

Ögonfransförlängningar är semi-permanenta och beror även mycket på eftervården hemma. Om du sköter dina fransar bra kan de hålla dig upp till 4 veckor. Emellanåt behövs en påfyllning  varje 2-4 vecka.

INFÖR BEHANDLINGEN

INFÖR DIN BEHANDLING:

Läs gärna igenom vad du ska tänka på inför din behandling. Under behandlingen sätter jag på podd eller musik. Och du kommer blunda hela tiden. Fransförlängning tar oftast ca 1,5-2 timmar.

Du ska komma utan smink och kräm/olja i ansiktet. Rengör gärna fransarna noga inför din fransförlängning. Speciellt om du använt vattenfast maskara eller lösögonfrans limm. Det kommer ge mig mer tid att lägga på fransar och du kommer få ett bättre resultat. Rena fransar ger bättre hållbarhet. Undvik att använda ögonfransböjare, samt permanent fransböjning och fransfärg. Använder du kontaktlinser kan det vara skönare utan för du kommer blunda/sova.

Meddela om du blir tidig/sen. Då jag har kunder efter varann är det jätteviktigt att du passar din tid. Skulle du vara försenad kommer det gå ut över din egna tid. Eftersom jag har kunder eller frukost/lunch mellan så kommer jag inte kunna ta emot dig tidigare än du bokat.

Sällskap är inte tillåtet. Då jag jobbar hemifrån får jag ej ha okända personer här. Och barn stör min koncentration. Åker du med en vän går det bra för vännen att vänta i Kista Galleria under tiden.

Duscha innan. Bra att tänka på är även att du inte ska duscha, svettas mycket eller blöta fransarna på 24h efter behandlingen, då limmet bör få härda ordentligt. Basta inte första 24h. Och gnugga inte i ögonen, använd fransborsten istället för pilla!

Katt finns i hemmet. Dock inte i rummet/våningen. Men de kan mötas på in/ut vägen.

Hoppa över koffeinet! Undvik koffeinet inför din franstid. Det kommer göra att dina ögonlock rycker uppåt eller åt sidorna. Det försvårar isoleringen och kan göra att fransarna fastnar ihop.

Prata minimalt under behandlingen. Att prata under behandlingen ger en negativ effekt. Även om jag jättegärna vill prata med er. Fransarna rör sig när man pratar och skrattar. Och när man rör på ansiktet flyttas ögonpadsen och tejpen under ögonen, som gör att små underfransar kan komma upp och fastna med fransförlängningen. En del kunder är inte medvetna om detta, men det kan kompromissa resultatet.

Tänk även på efterbehandlingen av dina fransar. Hållbarheten hänger inte enbart på fransstylisten eller produkterna. Hållbarheten kan även påverkas av säsongsförändningar (som på våren och hösten tappar man extra mycket fransar), rengöring av fransarna, sminkrutinen, hormoner, mediciner, om man har oljig eller torr hud, olika växtcykel osv. Med kunskap både hos kunden och stylisten kommer fransarna hålla bäst.
Läs gärna efterbehandlingen också. Samt villkoren för bokning.

SKÖTSELRÅD


Fransschampo ink. rengöringspensel finns att köpa för 200kr.

SKÖTSELRÅD

För att fransförlängningen ska ha så lång livstid som möjligt är det viktigt att ta hand om sina fransar. Jag rekommenderar alltid att läsa igenom efterbehandlingen om det är första gången du gör fransförlängning. Men det är viktigt att du oavsett hur bekant du är har all rätt information som hjälper dig att ta hand om dina ögonfransar.

De första 24h efter behandlingen ska du undvika att bryta ned bindemedlet genom att inte blöta fransförlängningen genom dusch/ansiktstvätt. Undvik het ånga från bastu, duschar eller bubbelbad.

Försök att inte röra dem mycket, särskilt under de första timmarna. Ju mer du rör dem, desto fler oljor kommer från fingrarna på dem, desto mer belastning. Om du verkligen vill pilla, borsta de istället med fransborsten.

Efter 24 timmar är de tekniskt vattentäta, men om du simmar eller sitter i ett varmt spa dagligen, kommer de förmodligen inte att vara så länge som om du inte gjorde det.

Borsta genom dina fransar. Gör detta morgon och kväll så fransarna hamnar på plats och ser snyggare ut, då de under natten eller dagen kan “trassla” sig.

Pilla eller dra inte dina ögonfransar. Du ska aldrig dra av din fransförlängning då det även drar med dina naturliga fransar. Vill du fixa till de, boka in en påfyllning eller borttagning.

Rengör dina fransar. Använd en oljefri make-up remover, helst en skumrengöring och pensla det mellan fransarna och skölj. Det behöver göras minst några gånger i veckan då det samlas hudrester, damm och smuts på fransarna. Använder du smink runt ögonen, rengör varje dag noga! Fransschampo inkl. rengöringspensel finns att köpa hos mig för 200kr. Detta kommer göra att dina fransar är separerade och håller längre!

Undvik färga/böja fransarna. Färga inte dina ögonfransar.
Använd inte mekaniska eller uppvärmda curlers / ögonfransböjare på dina ögonfransförlängningar.

Använd inte någon mascara. Hela syftet med ögonfransförlängningar är att du inte behöver mascara. Vid applicering på volymfransar kommer de bara att öka i vikt och så småningom få fransförlängningarna att falla. Vill du använda mascara på underfransarna, se till att rengöra noga. Använd inte vattenfast mascara.

PÅFYLLNING

PÅFYLLNING

Efter 2-3 veckor kommer du att märka en liten förlust av lösögonfransar. Detta är en naturlig del av din ögonfrans tillväxtcykel. Då kan man göra en påfyllning, som är ett återbesök max 4 veckor efter din senaste behandling. Dina förlängningar kan bibehållas med påfyllning, vilket tar mindre tid än nytt set. Om du vill ta bort dina ögonfransar bör detta endast utföras av en fransstylist.

Naturligt tappar vi upp till 5 st ögonfransar per dag. Något som de flesta inte ens noterat tidigare. Din förlängning kommer att hålla i ca 4 veckor. Ett återbesök rekommenderas vanligast var 3:e vecka då ska cirka hälften av fransarna fortfarande sitter kvar. På återbesöket rensas fransarna, då tar man bort de fransar som har för mycket utväxt, vridit sig eller knippen som stängts. Sedan fylls fransarna på tills de ser fylliga ut. Det är en påfyllning så länge som minst 1/3 av fransarna har behållts bra och inom 4 veckor. Låt mig veta om du vill ändra något, t.ex om du vill byta från singel till volym eller tvärtom, eller ändra längden.