Skötselråd


Fransschampo ink. rengöringspensel finns att köpa för 200kr.

Skötselråd

För att fransförlängningen ska ha så lång livstid som möjligt är det viktigt att ta hand om sina fransar. Jag rekommenderar alltid att läsa igenom efterbehandlingen om det är första gången du gör fransförlängning. Men det är viktigt att du oavsett hur bekant du är har all rätt information som hjälper dig att ta hand om dina ögonfransar.

De första 24h efter behandlingen ska du undvika att bryta ned bindemedlet genom att inte blöta fransförlängningen genom dusch/ansiktstvätt. Undvik het ånga från bastu, duschar eller bubbelbad.

Försök att inte röra dem mycket, särskilt under de första timmarna. Ju mer du rör dem, desto fler oljor kommer från fingrarna på dem, desto mer belastning. Om du verkligen vill pilla, borsta de istället med fransborsten.

Efter 24 timmar är de tekniskt vattentäta, men om du simmar eller sitter i ett varmt spa dagligen, kommer de förmodligen inte att vara så länge som om du inte gjorde det.

Borsta genom dina fransar. Gör detta morgon och kväll så fransarna hamnar på plats och ser snyggare ut, då de under natten eller dagen kan “trassla” sig.

Pilla eller dra inte dina ögonfransar. Du ska aldrig dra av din fransförlängning då det även drar med dina naturliga fransar. Vill du fixa till de, boka in en påfyllning eller borttagning.

Rengör dina fransar. Använd en oljefri make-up remover, helst en skumrengöring och pensla det mellan fransarna och skölj. Det behöver göras minst några gånger i veckan då det samlas hudrester, damm och smuts på fransarna. Använder du smink runt ögonen, rengör varje dag noga! Fransschampo inkl. rengöringspensel finns att köpa hos mig för 200kr. Detta kommer göra att dina fransar är separerade och håller längre!

Undvik färga/böja fransarna. Färga inte dina ögonfransar.
Använd inte mekaniska eller uppvärmda curlers / ögonfransböjare på dina ögonfransförlängningar.

Använd inte någon mascara. Hela syftet med ögonfransförlängningar är att du inte behöver mascara. Vid applicering på volymfransar kommer de bara att öka i vikt och så småningom få fransförlängningarna att falla. Vill du använda mascara på underfransarna, se till att rengöra noga. Använd inte vattenfast mascara.