Brow lift

Vad är brow lift?

Browlift / brow laminering är en ögonbryns permanent. Det formar ögonbrynens strån för att ge intrycket av fylligare, tätare, välformade och vårdade bryn. Det utförs på samma sätt som en lash lift fast för ögonbrynen istället. Brow lamination / Browlift görs oftast för att forma ögonbrynen aningen uppåt för att rama in ansiktet för att fylla ut tunna ögonbryn eller sönder noppade ögonbryn. Efter en browlift är bryna enkla att bara kamma till den positionen man vill att de ska ligga och de stannar kvar, utan att behöva använda brynvax/ögonbrynsgele. En del vill kamma dem ner “på plats”/en del önskar ha effekten uppåt. Ögonbrynen färgas ifall dem är ljusa och det ger ett sminkat och fräscht utseende.

Varför gör man brow lift?

Oftast gör man browlift för man vill öka volymen och fylligheten av ögonbrynen. Många upplever att de har tunnare ögonbryn än de önskar. Och vill ha ögonbryn som man inte behöver fylla i. Trots det rensar man självklart oönskade strån runt om kring så att brynen blir välformade och ramar in ansiktet snyggt. Däremot försöker man behålla mycket av tjockleken på brynen för att uppnå ett naturligt utseende. Man rensar mest mellan ögonbrynen och under och över ögonbrynet så det blir välvårdat.

Med brow lift får du:

-Utseendet av trenden att ögonbrynen ser borstade ut uppåt (ifall du vill). Oftast borstas de inte helt rakt upp, utan mer upp och utåt.

-Fylligare bryn. Många reagerar med “OJ VAD MYCKET BRYN JAG HAR” då dem trott att de har tunna bryn. Och det är för att brynens strån separeras mer som annars sitter ihop och plötsligt ser det ut som man har mycket mer antal strån. Brow lift på glesa bryn ger dem ett lyft som man mycket enklare kan fylla i sen med smink.

-Välformade bryn. En del har fin form på ögonbrynen men stråna ligger inte i rätt riktning och behöver använda ögonbrynsvax/ögonbrynsgele. Inte längre. Browliften lägger brynen i den riktningen du vill åt dig. Många önskar att stråna längst fram i mitten ska uppåt och inte ligga rakt åt sidan. Eller att dem växer neråt från högsta punkten och slutet av brynet när man vill att de ska lyfta för ett mer piggt utseende.

-Färgade bryn gör sån skillnad, och du slipper fylla i dem med smink varje dag.

Brow lift på glesa bryn.

Hur länge håller brow lift?

Brow lift brukar hålla runt 4-8 veckor, men är väldigt individuellt. Effekten avtar med tiden och det blir svårare att få dem att ligga rätt ju fler veckor man väntar. Det beror på ögonbrynstråns livscykel.

Ett tips för att få brow liften att hålla längre är att färga om ögonbrynen efter ca 2-3 veckor så känns dem som nya igen! Färga kan du göra antingen själv hemma eller på salong. Då färgen släpper innan själva permanenten. Och det gör att dem ser fylligare ut hela vägen till nästa återbesök av brow lift.

Återbesök av brow lift rekommenderas först efter 3-6 veckor efter första behandling.

Passar alla i brow lift?

Många blir förvånade direkt efter behandlingen av effekten av brow lift. Även om det är ens egna bryn och är väldigt naturligt resultat så kan lite göra stor skillnad på ögonbrynen och intrycket av ansiktet. Det man får ha i åtanke är att efter en brow lift suger brynen åt sig ögonbrynsfärgen ganska snabbt och effektivt. Vilket gör att de fastnar mycket färg även på underliggande huden. (Speciellt på äldre personer eller dem med stora porer i ansiktet). Ögonbrynsfärgen släpper från huden inom ett par dagar när man svettats bort färgen från huden. Och då kommer resultatet genast bli mycket mer naturligt redan inom ett par dagar.

Sen är många ovana ifall man haft väldigt ljusa ögonbryn hela livet och färgar dem för första gången (behöver inte ens vara brow lift) så blir det såklart ovant till en början då man inte riktigt är van att ha synliga ögonbryn som ramar in ansiktet. Men även detta är något man vänjer sig vid och är nog svårast för en själv att vänja sig vid medans andra inte lägger märke till det.

Detta är något man endast kan vänta ut för att färgen ljusnar och effekten av brow lift avtar av sig själv. Man kan ju göra om brow lift ifall man varit med om någon som gjort för mycket uppåt exempelvis, däremot är det skonsammaste att vänta ut på att effekten avtar av sig själv.

En bra utförd brow lift ska se naturligt ut och passa till ditt ansikte och göra så du ser fräschare och piggare ut osminkad.

Vill du testa på hur du skulle se ut med en brow lift kan du testa att använda dig av ett ögonbrynsvax, eller ögonbrynsgelé.

När ska man inte göra Browlift?

Behandlingen görs aldrig på skadad hud, eksem, sår eller liknande. Inte heller ifall du opererat dig på området, tänk på att man torkar även på omkringliggande hud så har du gjort en ögonoperation kan det vara bra att vänta med brow lift.

Får man sminka sig när man gjort Browlift?

De första 24 timmarna efter utförd behandling får du inte tvätta ansiktet eller applicera produkter eller smink på brynen. Simhall, bastu och annan hög värme ska undvikas de flesta 48 timmarna.

Kan man duscha med Browlift?

Under de första 24h efter ditt browlift är det viktigt att brynen inte kommer i kontakt med vatten samt att du inte petar på, kammar eller sminkar brynen. Under de första 48h bör du undvika ånga som kan uppstå vid ex träning, varm dusch, matlagning etc.

Vad kostar browlift?

Vill du boka brow lift i Stockholm, Nacka så kan man boka hos mig här.

Mina priser och lediga tider läggs upp HÄR.